Щодо вибуху на Рівненському полігоні відкрили досудове розслідування

Читать на русском
Луценко взяв під особистий контроль розслідування за фактом розриву міномета в Рівненській області, в результаті чого троє військовослужбовців загинули, а ще дев'ять постраждали.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко взяв під особистий контроль розслідування за фактом розриву міномета в Рівненській області, в результаті чого троє військовослужбовців загинули, а ще дев'ять постраждали.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко, пише «Слово і Діло».

«Генеральний прокурор бере під особистий контроль розслідування інциденту, а також відповідність мінометів «Молот» технічним умовам», - написав він.

За його словами, Військова прокуратура встановлює обставини загибелі та травмування військовослужбовців.

«За процесуального керівництва військової прокуратури Рівненського гарнізону проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження з боєприпасами, що спричинило загибель і тілесні ушкодження кількох осіб», - написав Лисенко.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 414 (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих, що спричинило загибель кількох осіб чи інші тяжкі наслідки) КК України здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції України в Рівненській області, а процесуальне керівництво - військова прокуратура гарнізону.

Раніше повідомлялося, що у п'ятницю, 6 липня, на полігоні у Рівненській області під час військових навчань розірвався міномет.

Міноборони основною версією інцидента назвало порушення техніки безпеки.

Президент України Петро Порошенко тимчасово заборонив використання окремих мінометів на військових навчаннях на час розслідування вибуху на Рівненському полігоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: