Гройсман візьме під контроль розслідування НП на полігоні в Рівненській області

Читать на русском
Гройсман візьме під свій особистий контроль хід розслідування щодо загибелі трьох військовослужбовців від вибуху міномета на полігоні в Рівненській області.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що візьме під свій особистий контроль перебіг розслідування загибелі трьох військовослужбовців від вибуху міномета на полігоні в Рівненській області й перевірить розслідування минулих випадків.

Про це він сказав під час години запитань до уряду в п'ятницю, 6 липня, пише «Слово і Діло».

З'ясувалося, в яких навчаннях візьмуть участь ЗСУУ 2018 році близько 16 тисяч військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою візьмуть участь у складі підрозділів ЗСУ в 19 багатонаціональних навчаннях.

Перед цим депутат від фракції «Самопомочі» Тарас Пастух звернувся до очільника Кабінету міністрів: «Це питання вже не вперше звучить тут, у парламенті, з приводу того, що наші хлопці гинуть на полігонах від тієї зброї, за яку ми платимо з державного бюджету. Ставити питання до міністерства вже, напевно, немає резону, адже не міністерство ухвалює рішення, де й у кого купувати зброю».

Він додав, що ані попередній уряд, ані уряд Гройсмана досі не спромоглися призначити двох членів наглядової ради концерну «Укроборонпром», і запитав, коли відповідне рішення буде ухвалене.

Своєю чергою прем'єр висловив співчуття родинам загиблих.

«Дуже шкода, що далеко від фронту ми втратили наших воїнів. Це величезна втрата й буде проведене розслідування. До речі, думаю, нам потрібно подивитися на результати розслідування минулих випадків. Я собі це зафіксував», – сказав він.

Гройсман також зазначив, що найближчим часом внесе пропозицію щодо членів наглядової ради для ДК «Укроборонпром» від уряду.

Як повідомлялося, вранці 6 липня на Рівненському полігоні під час військових навчань загинули троє військовослужбовців, ще дев'ятеро отримали поранення.

Нагадаємо, раніше бійці Нацгвардії підірвалися в Кривому Розі на полігоні 17-ї танкової бригади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: