Луценко прогнозує, що ВР скасує депутатську недоторканність

Читать на русском
Луценко прогнозує, що депутатську недоторканність ВР скасує навесні. Позитивне голосування можливе.

Остаточне позитивне голосування з питання скасування депутатської недоторканності можливе внавесні.

Як пише «Слово і Діло», таку думку висловила у програмі «Подія» на телеканалі «Прямий» народний депутат від «Блоку Петра Порошенка», представник президента у парламенті Ірина Луценко.

«Фактично всі партії, які заходили (до Верховної Ради – ред.), зробили фракції і групи, заходили під гаслом зняття депутатської недоторканності. …Тому я думаю, що в першу чергу – а ми перебуваємо за півтора року до виборів до Верховної Ради – таке голосування позитивне можливе навесні», - зазначила Луценко.

Вона також пояснила, що комітет ще не приступив до аналізу рішення Конституційного суду з приводу двох законів (депутатського і президентського), щодо недоторканності. Але, ймовірно, восени депутати 226-ма голосами попередньо схвалять цю пропозицію внести зміни до Конституції.

Скількох нардепів позбавили недоторканності за роки незалежності УкраїниЗ першого депутата зняли недоторканність ще в 1990 році за побиття полковника КДБ. Відтоді Рада дозволила притягнути до кримінальної відповідальності 19 нардепів. Реальне покарання отримав лише один із них.

«Тоді вже – так каже закон і так каже процедура – аж на наступну пленарну сесію, а це вже буде весна, ми будемо голосувати за зняття депутатської недоторканності. Тоді залишиться півроку до виборів Верховної Ради. Я думаю, що всі знайдуть ці голоси», - сказала депутат.

Вона також зазначила: «Я думаю, що ми будемо голосувати, особисто наша фракція, і за депутатський закон, і за президентський закон – для того щоб не «спригнули» і щоб потім не казали: от за той не проголосували, а за той проголосували. Наша позиція – голосувати».

Нагадаємо, «Слово і Діло» писало, коли скасують депутатську недоторканність і чого чекати від АП.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: