КС ухвалив рішення щодо законопроекту про скасування депутатської недоторканності

Читать на русском
Джерела ЗМІ повідомляють, що КС вже розглянув проект закону про скасування депутатської недоторканності.

Конституційний суд визнав конституційним законопроект про скасування депутатської недоторканності.

Таке рішення суд ухвалив у середу, 6 червня, в закритому режимі, розповіло «Українським новинам» джерело в суді, повідомляє «Слово і Діло».

Текст рішення суду буде оприлюднене 7 червня. КС у закритому режимі розглядав справу за конституційним зверненням Ради про надання висновку щодо відповідності законопроекту №6773 про внесення змін до Конституції в частині скасування депутатської недоторканності вимогам статей 157 і 158 Конституції.

Суддею-доповідачем з цього питання була Наталя Шаптала.

Цей законопроект внесли 158 депутатів парламенту. Законопроектом пропонується виключити з Конституції ч. 1 і 3 ст. 80, в яких ідеться про наявність у парламентарів недоторканності, а також про неможливість притягнення їх до кримінальної відповідальності без згоди Ради.

Для розгляду в парламенті проект закону має отримати висновок КС про відповідність ст. 157 і 158 Конституції, в яких ідеться про неможливість внесення змін до Основного закону під час воєнного чи надзвичайного стану.

Також зазначено, що передбачувані зміни не можуть обмежувати права та свободи громадян і бути спрямованими на порушення незалежності й територіальної цілісності України.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Андрій Парубій анонсував зміни для нардепів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: