Луценко вніс до Ради не три, а два подання на зняття недоторканності

Читать на русском
Генпрокурор Луценко не виконав обіцянку до 20 травня подати три подання на зняття недоторканності з народних депутатів.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не виконав обіцянку внести до Верховної Ради три подання на зняття недоторканності з 11 до 20 травня.

Таку обіцянку він дав 11 травня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Приблизно 20 днів розділяють момент внесення подання до Верховної Ради про зняття недоторканності до голосування в сесійній залі. Тому ми маємо просто розуміти, що це не одноразова дія. Однак наступного тижня (14-20 травня – ред.) я маю намір підписати три подання та внести їх до Верховної Ради», – пообіцяв Луценко.

15 травня 2018 року генпрокурор підписав і вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Сергія Дунаєва. Відповідно до подання, Дунаєв, будучи народним депутатом, подав недостовірні відомості в декларації.

18 травня генпрокурор Юрій Луценко підписав і вніс до Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Олександра Пономарьова. Народний депутат підозрюється в перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів.

Отже, в озвучені терміни генпрокурор вніс до парламенту не три, як було обіцяно, а лише два подання на зняття недоторканності. Тому обіцянка отримує статус «не виконано». Відзначимо, що завдяки цим двом поданням Юрій Віталійович виконав обіцянку, яку дав двома місяцями раніше – що незабаром подасть нові подання на зняття недоторканності.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла» Луценко дав 176 обіцянок, з яких 50 виконав, а 80 – провалив.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Луценко підписав подання на притягнення до відповідальності нардепа у справі НАБУ.

Також генпрокурор підписав подання на притягнення до відповідальності Пономарьова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: