Луценко просить Раду зняти недоторканність із Вілкула

Читать на русском
Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до ВР подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олександра Вілкула.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до ВР подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олександра Вілкула.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

Скількох нардепів позбавили недоторканності за роки незалежності УкраїниЗ першого депутата зняли недоторканність ще в 1990 році за побиття полковника КДБ. Відтоді Рада дозволила притягнути до кримінальної відповідальності 19 нардепів. Реальне покарання отримав лише один із них.

Речниця пояснила, що колишній голова Дніпропетровської ОДА «протягом 2011-2012 років видав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 гектар нібито із земель запасу с/г призначення (пасовища), а насправді із земель колективної власності пайщиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району».

Також він видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, які перебували у власності товариства з обмеженою діяльністю АРТ ЛЕНД, із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості.

Подання вже зареєстроване в апараті ВР.

Раніше Луценко вніс до ВР подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дмитра Колєснікова.

Нагадаємо, генпрокурор Луценко не виконав обіцянку до 20 травня подати три подання на зняття недоторканності з народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: