38 країн закликали генсека ООН сприяти звільненню Сенцова

Читать на русском
Генеральному секретарю ООН  передали лист від 38 країн з проханням посприяти у звільненні з ув'язнення в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу передали лист від 38 країн з проханням посприяти у звільненні з ув'язнення в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні ми передали Генеральному секретарю ООН спільний лист від імені 38 держав, у тому числі України, країн Євросоюзу, США, Туреччини, Грузії, Молдови, Австралії, Канади, Ісландії, Ліхтенштейну і Швейцарії, з проханням сприяти у звільненні Олега Сенцова та інших українських ув'язнених. Вдячні нашим партнерам за безпрецедентний крок солідарності», - зазначив український дипломат.

Він наголосив, що цей лист є частиною зусиль, яких докладає президент і уряд України в публічній і непублічній площинах, з метою посилення міжнародного тиску на Москву зі звільнення громадян України, які незаконно утримуються під вартою на тимчасово окупованих територіях України і в Росії.

«Сьогодні виповнюється рівно місяць, як голодує Олег Сенцов, і, як ми знаємо, в найближчі дні Генсек ООН планує відвідати Росію. Сподіваємося, що це питання буде піднято під час зустрічей з російською стороною», - зазначив Єльченко.

Напередодні Європарламент прийняв резолюцію щодо звільнення ув'язненого в Росії українця Олега Сенцова.

Нагадаємо, що Олег Сенцов, затриманий в Криму у 2014 році і засуджений в Росії до 20 років за нібито підготовку теракту, голодує з 14 травня.

Токож український омбудсмен Людмила Денісова виступила проти пропозиції Російської Федерації про візит до Олега Сенцова після 22 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: