#FreeSentsov: У містах України проходять акції на підтримку політв'язнів

Читать на русском
У центрі Києва зібралися учасники акції на підтримку незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова та інших політв'язнів.

У центрі Києва зібралися учасники акції на підтримку незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова та інших політв'язнів, утримуваних в Росії.

Як пише Слово і Діло, на Майдані зібралося кількасот людей. Акція проходить в рамках всесвітньої акції на підтримку Сенцова.

Організатори акції закликали брати з собою на пікет плакати і спортивні свистки і зазначали, що 2 червня «Київ покаже «червону картку» режиму Путіна», а активісти поіменно назвуть політв'язнів, яких незаконно утримують в Росії і окупованому Криму, серед яких - художники, журналісти, правозахисники, студенти, кримські татари.

Заходи на підтримку в'язнів Кремля з вимогою звільнити їх провели також в Івано-Франківську і Дніпрі. Про намір долучитися до акції раніше повідомили у посольстві США у Києві.

«Ми долучаємось до всесвітнього заклику звільнити Олега Сенцова #SaveOlegSentsov, що став жертвою російської кампанії з придушення голосів тих, хто виступають проти окупації Криму», - зазначили у посольстві.

Також акція «Free Sentsov. Free the Hostages of Kremlin відбудеться у Лондоні на Даунінг-Стріт.

14 травня український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії суворого режиму, оголосив про безстрокове голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських тюрмах.

Посольство США закликало Росію звільнити Сенцова без жодних умов.

Раніше, Людмила Денісова попросила радника Путіна посприяти її візиту до Сенцова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: