Європарламент ухвалить резолюцію щодо звільнення політв’язнів в РФ

Читать на русском
Європарламент проголосує резолюцію про порушення прав людини в РФ та з вимогою негайного звільнення всіх інших політв'язнів Кремля.

У четвер, 14 червня, Європарламент проголосує резолюцію про порушення прав людини в РФ та з вимогою негайного звільнення протиправно утримуваних Олега Сенцова та всіх інших політв'язнів Кремля.

Як пише «Слово і Діло», дебати та голосування щодо документа відбудуться на пленарному засіданні законодавчого органу ЄС у Страсбурзі, повідомляє «Укрінформ».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що в Україні пройде референдум щодо членства в Європейському СоюзіСказано 1 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Європарламентарі також закличуть ЄС ухвалити спеціальну заяву щодо порушення прав людини в РФ та спроб приховати це проведенням фінальної частини Кубку світу ФІФА з футболу. Напередодні стало відомо, що омбудсмен Людмила Денісова поїхала до Росії, щоб відвідати українців-політв’язнів Кремля.

Візит уповноваженої Верховної Ради з прав людини відбудеться в межах домовленостей між президентом України Петром Порошенком та президентом РФ Володимиром Путіним.

11 червня російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала українських політв'язнів, яких утримують у СІЗО анексованого Криму.

Телефонна розмова Порошенка та Путіна щодо звільнення утримуваних у Росії політв'язнів відбулася 9 червня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: