Гройсман зустрівся з Лінчевським: яку пораду він дав лікарю

Читать на русском
Володимир Гройсман порадив заступнику міністра охорони здоров'я Олександру Лінчевському попрацювати в хоспісі.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман порадив заступнику міністра охорони здоров'я Олександру Лінчевському попрацювати в хоспісі чи онколікарні в позаробочий час.

Про це повідомили на сайті Кабміну, пише «Слово і Діло».

Вони всі помруть: у МОЗ прокоментували заяву ЛінчевськогоУ МОЗ прокоментували слова заступника в. о. міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського про те, що виділяти кошти на програму лікування онкохворих недоцільно.

Прем'єр зустрівся з Лінчевським після того, як дисциплінарна комісія запропонувала Гройсману закрити провадження щодо заступника Cупрун через скандальну фразу «Це рак! Вони всі помруть».

Поширювати в мережі її почали 1 червня після того, як голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець оприлюднила неповну стенограму засідання. Лінчевський вибачився за емоційні вислови, неприпустимо невдало використані під час його доповіді для опису проблеми, що зачіпає надто чутливі питання для пацієнтів.

І Олександр Лінчевський, і Уляна Супрун назвали слова вирваними з контексту.

«Знайдіть хоспіс, онколікарню – в позаробочий час, як фаховий лікар і добра людина, допоможіть і підтримайте. А тим, хто говорив про вас, я пропонував би подивитися на вас з іншого боку й потім зробив би висновки. Я хочу тут справедливості», – додав Гройсман.

Заступник міністра за фахом – торакальний хірург, який займається захворюваннями грудної клітки, в тому числі раком легень.

Нагадаємо, 7 червня для аналізу слів заступника міністра зібралася дисциплінарна комісія.

11 червня вона зібралася вдруге, вислухала свідчення експертів та ухвалила рішення на користь Лінчевського.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: