Заява заступника голови МОЗ про лікування онкохворих: як маніпулюють та кому це вигідно?

Читать на русском
Дмитро Шерембейголова правління БФ "Пацієнти України"

По-перше, йшлося про те, де краще рятувати людей. Те, як тлумачаться дії заступника міністра, не відповідає дійсності. І ніхто в МОЗ в принципі не міг би озвучити щось подібне.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова координаційної ради Всеукраїнської мережі ЛЖВ Дмитро Шерембей, оцінюючи ситуацію навколо заступника голови МОЗ Олександра Лінчевського.

«По-перше, йдеться про закриту зустріч Рахункової палати. І якраз заява Лінчевського була реакцією на висновок саме Рахункової палати, в якому вони ж і написали, що це недоцільне використання ресурсів, якщо 25% людей помирають після операції. Це не заява Лінчевського», – зазначив Шерембей.

Заступник голови МОЗ назвав лікування онкохворих недоцільним: реакція соцмережЗаступник Супрун Олександр Лінчевський, виступаючи в Рахунковій палаті, зробив скандальну заяву про лікування онкохворих.

За його словами, заступник голови МОЗ процитував висновок Рахункової палати й підкреслив одночасно, що навіть якщо дані саме такі, незважаючи на це, якщо вийде хоч один день життя продовжити людині, МОЗ витрачатиме на це гроші.

«Просто оприлюднили, грубо кажучи, три речення з усього сказаного. Насправді, вже в другій стенограмі його промови, де він робить висновок, усе звучить зовсім інакше», – додав експерт.

Він уточнив, що за вихідні зробили багато варіацій цієї ситуації, але все це дешеві дії конкретних людей.

«Вимагала цю стенограму Богомолець. У підсумку вирізали з цієї стенограми все, що потрібно. Хотілося б такої самої реакції щодо Рахункової палати, яка насправді це написала в своєму висновку, що й процитував Лінчевський. А після заступник голови запропонував наступне: потрібно зробити так, щоб ці 25% не вмирали. Тоді в нас буде майбутнє», – пояснив фахівець.

Підсумовуючи, він акцентував, що хронологія подій виглядає абсолютно не так, як її подали.

«Подається це усвідомлено, навмисне й з однією метою – дискредитувати МОЗ. І стоїть за цим Богомолець. На жаль. У МОЗ готові витрачати все, щоб хоч день життя продовжити. А Рахункова палата вважає, що це недоцільно. Хотілося б почути тепер щось із приводу Рахункової палати», – резюмував Дмитро Шерембей.

«Слово і Діло» з'ясовувало, що в соціальних мережах думають про заяву заступника Уляни Супрун.

Нагадаємо, 19 травня 2017 року в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що через два роки в Національному інституті раку буде відкритий центр пересадки кісткового мозку. Повний перелік обіцянок – у досьє.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: