Дисциплінарна комісія винесла рішення щодо Лінчевського

Читать на русском
Дисциплінарна комісія пропонує прем'єру закрити справу щодо заступника Супрун - Олександра Лінчевського.

Дисциплінарна комісія пропонує прем'єру Володимиру Гройсману закрити справу щодо заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського.

Це рішення озвучив голова комісії Костянтин Ващенко, пише «Слово і Діло» з посилананням на УП.

Вони всі помруть: у МОЗ прокоментували заяву ЛінчевськогоУ МОЗ прокоментували слова заступника в. о. міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського про те, що виділяти кошти на програму лікування онкохворих недоцільно.

«Є конкретні види дисциплінарних порушень, і в даному випадку комісія не вбачає дисциплінарного проступку», – пояснив Ващенко.

Втім, за його словами, висловлювання Лінчевського містять ознаки порушення етичних норм у суспільстві і несуть репутаційні ризики для влади.

Але такі речі не врегульовані чинним законодавством, тому комісія пропонує розглянути питання на засіданні уряду і прийняти відповідне рішення.

Кабінет міністрів розгляне це питання в комплексі.

Нагадаємо, 11 червня о 17:00 розпочалося друге засідання дисциплінарної комісії щодо обговорюваних у медіа слів «Це рак. Вони всі помруть», сказаними заступником міністра охорони здоров'я Олександром Лінчевським.

Раніше дисциплінарний комітет публічно заслухав повний аудіозапис із діалогом заступника в.о. голови МОЗ Уляни Супрун Олександра Лінчевського і учасників засідання. Було прийнято рішення призначити аудіозаписи додаткову експертизу.

Раніше повідомлялося, що проти Лінчевського відкриють дисциплінарне провадження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: