Комітет відмовився знімати недоторканність із Пономарьова

Читать на русском
Колеги парламентаря визнали прохання у справі Пономарьова невмотивованим, а докази – сумнівними.

Регламентний комітет Верховної Ради розглянув подання генерального прокурора України про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з групи «Воля народу» Олександра Пономарьова.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Їхня недоторканність під загрозою: як працюють нардепи Дунаєв і ПономарьовГенпрокурор Юрій Луценко вніс до Ради подання на нардепів Сергія Дунаєва та Олександра Пономарьова.

Колеги парламентаря визнали прохання у справі Пономарьова невмотивованим, а докази – сумнівними. Відповідні висновки підтримали більшість членів регламентного комітету під час засідання в четвер, 7 червня.

Нагадаємо, 7 лютого в кулуарах Верховної Ради народний депутат Пономарьов вихопив у двох кореспондентів мобільні телефони, коли вони намагалися зняти на камеру його емоційну розмову з нардепом із «Батьківщини» Сергієм Соболєвим.

Після нетривалої сварки з журналістами він повернув телефони. При цьому в розмові депутат погрожував кримінальним переслідуванням: «Я не сяду, не переживайте. Ви сядете. Будете відповідати».

18 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання на притягнення до кримінальної відповідальності Пономарьова. Йому інкримінувалося перешкоджання роботі працівників засобів масової інформації.

Нагадаємо, Пономарьов є одним із депутатів, яких не пустять до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: