Суд заарештував голландські активи «Газпрому»

Читать на русском
Суд заарештував голландські активи Газпрому для виплати Нафтогазу відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу.

Суд заарештував голландські активи «Газпрому» для виплати «Нафтогазу» 2,6 мільярда доларів відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 5 червня, повідомляє прес-служба «Нафтогазу».

Чи є шанси примусово стягнути борг з «Газпрому»?Нафтогаз почав примусове стягнення з Газпрому $2,6 млрд. боргу за збитки, понесені через недоотримання обсягів транзиту.

Зазначається, що шість із семи голландських дочірніх підприємств «Газпрому» відмовилися співпрацювати із судовими виконавцями. Однак у «Нафтогазі» запевняють, що це ніяк не вплине на арешт.

Минулого тижня НАК «Нафтогаз України» подала клопотання про арешт часток «Газпрому» в його голландських дочірніх компаніях і заборгованість цих дочірніх компаній «Газпрому». Клопотання було подане для забезпечення права «Нафтогазу» на отримання від російського монополіста $2,6 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу, ухваленим у лютому 2018 року.

У компанії «Нафтогаз» заявляють, що застосують всі доступні законні засоби й інструменти, щоб домогтися виконання рішення та отримати від «Газпрому» присуджену суму.

Путін визначився з транзитом газу через УкраїнуПрезидент Росії Володимир Путін розповів, що Росія готова зберегти транзит газу через Україну.

«На жаль, російська компанія діє несумлінно, не виконуючи як рішення арбітражу, так і накази європейських судів інших юрисдикцій», - зазначив голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

Нагадаємо, 28 лютого завершився багаторічний спір між «Нафтогазом» і «Газпромом» у Стокгольмському арбітражі, який зобов'язав російський концерн доплатити «Нафтогазу» 4,63 млрд дол. за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних спорів між компаніями на поставку та транзит газу «Газпром» має доплатити «Нафтогазу» 2,56 мільярда доларів.

Як повідомлялося, премії за перемогу над «Газпромом» отримає 41 працівник «Нафтогазу». Затверджений розмір бонусів становить 1% від суми виграшу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: