«Газпром» вимагає скасування рішення суду за контрактом з «Нафтогазом»

Читать на русском
Газпром направив в апеляційний суд Швеції заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору між компанією і Нафтогазом щодо транзитного контракту.

«Газпром» направив в апеляційний суд Швеції заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору між компанією і «Нафтогазом» щодо транзитного контракту.

Про це повідомили в російському газовому холдингу, пише «Слово і Діло».

«Газпром» надіслав «Нафтогазу» повідомлення про розірвання контрактів«Газпром» офіційно надіслав повідомлення до «Нафтогазу України» про початок процедури розірвання контрактів на поставку й транзит газу через Стокгольмський арбітраж.

У заяві наголошується, що велика частина судового рішення була написана не арбітрами, а іншою особою. До такого висновку прийшов визнаний експерт-лінгвіст.

«Додаткове вивчення тексту рішення з залученням всесвітньо визнаного експерта-лінгвіста показало, що значна частина арбітражного рішення написана не арбітрами, а іншою особою. Очевидно, що ніхто не має права підміняти арбітрів. Безпосереднє винесення рішення арбітрами має надзвичайно високе значення для сторін спору, і втручання сторонніх людей в процес винесення рішення є грубим порушенням арбітражної угоди», - йдеться в повідомленні.

У Газпромі наголосили, що висновок спеціаліста в сфері лінгвістики про авторство арбітражного рішення по транзиту при розгляді даної справи є новим доказом серйозних порушень шведського права та арбітражного регламенту столькгольмской Торгової палати, що дає підстави для його повного скасування.

Міжнародний суд зобов'язав в кінці лютого поточного року «Газпром» виплатити $ 2,56 млрд на користь українського «Нафтогазу». Російська сторона визнала таке рішення несправедливим і повністю припинила всі контракти на поставку і транзит блакитного палива з Києвом. «Газпром» клопотав про часткове скасування рішення Стокгольма.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: