«Газпром» натякнув на будівництво «Північного потоку-3»

Читать на русском
Російський Газпром не виключає будівництва нового газопроводу Північний потік-3, якщо Євросоюз підтвердить потребу в російському газі.

Російський «Газпром» не виключає будівництва нового газопроводу «Північний потік-3», якщо Євросоюз підтвердить потребу в російському газі.

Як передає «Слово і Діло», про це заявив заступник голови правління Газпрому Олександр Медведєв в інтерв'ю Росії 24, передає Коммерсант.

«Північний потік-2» та транзит газу: в чому найбільший ризик для ГТС України?Канцлер Німеччини заявила, що будівництво Північного потоку-2 неможливе, якщо не буде погоджене питання про транзит газу через Україну. Про транзит газу та проблеми для ГТС України розповіли експерти.

«Ми завжди говорили, що ми поставимо газу Європі стільки, скільки буде необхідно. У нас є запаси підтверджені, у нас є транспорт, ми будуємо нові транспортні маршрути. Якщо Європа заявить свої потреби, готова буде підписати необхідні контракти, то я не виключаю, що будуть потрібні ще нові газотранспортні проекти – «Північний потік-3», наприклад», – сказав Медведєв.

Раніше голова правління «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що після запуску газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік» транзит російського газу через Україну скоротиться в 10 разів.

Нагадаємо, «Газпром» не буде продовжувати контракти на транзит газу в Європу через українську ГТС.

А в «Нафтогазі» заявили, що припинення транзиту газу через українську територію збільшить ймовірність масштабного конфлікту між Україною і Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: