У порту Ємену атакували судно ООН

Читать на русском
Невстановлені сили атакували судно, що належить Організації Об'єднаних Націй, в головному єменському порту Ходейда, в результаті в моторному відсіку виникла пожежа.

Невстановлені сили атакували судно, що належить Організації Об'єднаних Націй, в головному єменському порту Ходейда, в результаті в моторному відсіку виникла пожежа.

Як повідомляє Reuters, інцидент стався в минулі вихідні, пише «Слово і Діло».

Мир на Донбасі: чим допоможуть миротворці?Президент України заявив про те, що миротворці допоможуть встановити мир в Україні. Про роль миротворців для Донбасу, розповіли експерти.

Заступник генсека ООН з гуманітарних питань Марк Локок підтвердив інформацію про напад. За його словами, на даний момент інцидент вичерпаний, співробітники місії знаходяться в безпеці. Представник ООН не уточнив деталей.

У портовій корпорації Ємену повідомили, що на судно, яке використовується Всесвітньою продовольчою програмою ООН, було скоєно напад після доставки вантажу в Ходейда. За їхніми даними, судно стояло на якорі в очікуванні дозволу залишити води, коли вдень 3 червня був отриманий сигнал лиха від судна VOS THEIA в зв'язку з пожежею в результаті атаки ззовні.

В ООН не називають відповідальних за інцидент.

«Інцидент мав місце. Ми не знаємо, хто несе відповідальність. З'ясовуються обставини події», - сказав Локок.

Порт знаходиться під контролем підтримуваного Іраном збройного руху хуситів, який захопив значну частину Ємену в ході трирічної війни.

Раніше стало відомо, скільки загинуло миротворців ООН з України.

Також в ООН визначили кількість українців до 2050 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: