Стало відомо, скільки загинуло миротворців ООН з України

Читать на русском
За час незалежності України в операціях різних країнах світу загинули понад 30 українських миротворців.

За час незалежності України в операціях різних країнах світу загинули понад 30 українських миротворців.

Про це йдеться у зверненні президента України Петра Порошенка з нагоди Міжнародного дня учасників операцій ООН з підтримання міжнародного миру і безпеки, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України

Зокрема, Порошенко зазначив, що з перших років незалежності Україна стала частиною зусиль ООН з підтримання миру і безпеки.

«Своїм професіоналізмом і мужністю військовослужбовці Збройних сил, інших військових формувань та правоохоронних органів України здобули визнання та повагу у багатьох країнах світу. Більше 30 з них віддали життя, виконуючи миротворчу місію і захищаючи цілі та принципи ООН. У цей день ми віддаємо данину поваги їх безцінній жертві», - зазначив Порошенко.

Зазначимо, за офіційними даними Міністерства оборони України, з 1992 року в міжнародних миротворчих операціях взяли участь понад 44 тис. українських військових, з яких 54 загинули.

На сьогодні Україна бере участь у 8 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки. Найбільших втрат Україна зазнала в ході місії в Іраку - 18 осіб. У Югославії загинули 15 українських миротворців, Боснії і Герцеговині - 2, Анголі - 1, Косові - 4, Сьєрра-Леоне - 6, Ліберії - 6, Конго - 2.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що місія ООН на Донбасі може повернути мир на українську землю.

Як відомо, три країни готові оплатити миротворців на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: