Суд ООН вимагає від РФ відзвітувати про виконання рішення щодо Меджлісу

Читать на русском
Міжнародний суд ООН вимагає від Росії надати інформацію про перебіг виконання припису суду в частині поновлення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в окупованому Криму.

Міжнародний суд ООН вимагає від Росії надати інформацію про перебіг виконання припису суду в частині поновлення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в окупованому Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль у Facebook.

В окупованому Сімферополі затримали членів кримськотатарського МеджлісуКримськотатарських активістів у окупованому Сімферополі затримали за звинуваченням у «вимаганні».

«Тепер, згідно із запитом, РФ має пояснити суду, що було зроблено для створення нормальних умов діяльності Меджлісу в Криму. Суд також запропонував Україні надати інформацію з цього питання. Ми проінформуємо суд про всі зусилля, які були докладені для реалізації наказу суду як з боку держави, так і представниками Меджлісу», – написала Зеркаль.

Зеркаль уточнила, що це процедурні кроки для того, щоб надати можливість суду оцінити реальний стан речей.

Вона нагадала, що звернення України до Міжнародного суду ООН з проханням роз'яснити припис було пов'язане з тим, що протягом року РФ не зробила нічого для виконання припису суду.

«Єдине, що ми чули: «ми вживаємо необхідних заходів», хоча попередні заходи, визначені судом, потребували невідкладної реакції. Таке ставлення РФ означає фактичне ігнорування Міжнародного суду ООН», – підкреслила заступниця міністра.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН у Гаазі 19 квітня оголосив рішення, яким частково задовольнив запит України про застосування тимчасових заходів щодо Росії. Суд вказав, що Росія має утриматися від продовження обмеження можливості кримських татар зберегти свої інститути, зокрема Меджліс.

Сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: