Канада визначилася з миротворцями на Донбасі

Читать на русском
Канада готова підтримати введення міжнародної миротворчої місії на Донбас, якщо вона буде належним чином санкціонована ООН.

Канада готова підтримати введення міжнародної миротворчої місії на Донбас, якщо вона буде належним чином санкціонована ООН.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив державний секретар МЗС Канади Марк Гвоздецький під час слухань у парламенті 19 квітня.

Введення миротворчої місії на Донбас. Про що говорили Меркель і ПорошенкоПетро Порошенко наполягає на недоречності російських підходів до введення миротворчої місії ООН на Донбас. Не бачить домовленостей і Ангела Меркель.

«Наш підхід полягає в тому, щоб зрозуміти, чи можемо ми домовитися про миротворчий мандат, який дозволить досягти нашої головної мети. Якщо так, то ми повною мірою підтримаємо таку місію», - сказав Гвоздецький.

Він пояснив, що основним завданням миротворців ООН має стати відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

«МЗС вивчає концепт миротворчої місії ООН в Україні, міністр Фріланд особисто піднімала це питання перед президентом і прем'єр-міністром України, держсекретарем США і багатьма іншими, щоб визначити, як миротворча місія може сприяти нашій головній меті, а саме: підтримати суверенітет і територіальну цілісність України», - зазначив держсекретар.

При цьому він додав, що «виникає багато питань з приводу того, чи готові деякі з необхідних партнерів погодитися на таку місію».

Раніше Туреччина, Польща, Німеччина, Швеція, Португалія та Фінляндія заявили про готовність відправити миротворців на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: