У МВС дали прогноз щодо миротворців на Донбасі

Читать на русском
Місія зайде на окуповані території, а після цього буде завдання для всіх українських підрозділів з роботи на тій території, заявили в МВС.

Миротворча місія на Донбасі може з'явитися на початку 2019 року.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Іван Варченко, передає «Громадське радіо», пише «Слово і Діло».

Чи оплачуватиме Захід миротворців на Донбасі та в чому його інтерес?Німеччина, Франція та США готові фінансувати миротворчу операцію на Донбасі. В чому інтерес Заходу, розбирались експерти.

«Радник міністра Іван Варченко зазначив, що миротворча місія на Донбасі може з'явитися вже на початку наступного року», – зазначає видання.

Раніше голова МВС Арсен Аваков повідомив, що міністерство почало працювати над планом із деокупації Донбасу. Міністр відзначав, що він буде готовий уже влітку. Варченко очолює робочу групу з розробки цього плану.

«Місія зайде на окуповані території, а після цього буде завдання для українських служб, для всіх підрозділів щодо роботи на тій території», – підкреслив радник міністра.

Він також прокоментував розробку плану з деокупації.

«Ми в плані визначаємо й працюємо над тим, які виклики є перед українською частиною або миротворчою місією. І, відповідно, те, як відповідати на ці виклики. Виклики можуть бути політичного характеру, соціально-економічного, військового», – пояснив радник голови МВС.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко назвав необхідну умову для миротворців на Донбасі.

Як відомо, три країни готові оплатити миротворців на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: