Стало відомо, на які міжнародні навчання поїде українська армія

Читать на русском
У 2018 році Збройні сили України планують збільшити участь у багатонаціональних військових навчаннях як на території країни, так і за її межами.

У 2018 році Збройні сили України планують збільшити участь у багатонаціональних військових навчаннях як на території країни, так і за її межами.

Такий висновок можна зробити з проекту закону щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях, який зареєстрований у Верховній Раді, пише «Слово і Діло».

Оборона Донбасу: чим може допомогти Канада та чи потраплять Javelin в УкраїнуКанада включила Україну до контрольного списку країн, згідно з яким знімається обмеження на продаж вогнепальної зброї. Про озброєння України розповіли експерти.

Так на території України заплановано п’ять міжнародних військових навчань, в яких візьмуть участь більш ніж 5 тисяч іноземних військових, 40 літальних апаратів, 30 кораблів, катерів та підводних човнів. Крім того, протягом наступного року на території України в рамках навчань перебуватимуть до 1500 військовослужбовців США з озброєнням і військовою технікою, до 3 літаків та вертольотів і така ж кількість військовослужбовців інших держав-членів НАТО з озброєнням і військовою технікою.

Зокрема, в проміжку з червня до листопада на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський р-н, Львівська обл.) відбудуться командно-штабні навчання «Репід Трайдент-2018». Триватимуть вони до 16 діб. На тому ж полігоні із серпня до жовтня пройдуть багатонаціональні навчання «Світла лавина-2018», які триватимуть 10 діб.

Крім того, в проміжку з червня до жовтня в акваторії Чорного моря на військових аеродромах та полігонах ЗСУ, посадкових майданчиках Тендрівської коси (м. Очаків) відбудуться навчання Sea Breeze-2018, які триватимуть до 25 діб.

Як військовим зарплати рахували: уряд збільшив оклади, тепер черга за виплатамиАналітики Слова і Діла з’ясували, кому з військових і на скільки піднімуть оклади та чи виграють від підвищення рядові солдати.

Тактичні багатонаціональні навчання «Чисте небо-2018» (тривалістю 14 діб) пройдуть у повітряному просторі України в проміжку з травня до листопада.

Нарешті, на річці Дунай та в її гирлі, в акваторії Чорного моря в проміжку з квітня до листопад відбудеться 20-добове україно-румунське навчання «Ріверіан-2018».

Також близько 2 тисяч українських військових візьмуть участь у 17 міжнародних військових навчаннях за кордоном.

Зазначимо, що в 2017 році, згідно з указом президента, який був підписаний 12 січня, на території України відбулося лише три багатонаціональних навчання. Крім того, військовослужбовці ЗСУ взяли участь у 16 навчаннях за кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: