Порошенко озвучив необхідну умову для миротворців на Донбасі

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко прокоментував появу миротворчої місії ООН на Донбасі та назвав ключову умову.

Президент України Петро Порошенко наполіг, що миротворча місія ООН на Донбасі не повинна проходити одночасно з перебуванням там російських військ.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу CBS News, пише Слово і Діло.

«В умовах, коли на Сході щодня гинуть люди, Україна потребує миротворців ООН. І в цій ситуації, безумовно, нам потрібні миротворці», - підкреслив Порошенко.

При цьому, він додав, що неможливо, щоб миротворча місія проходила одночасно з перебуванням російських військ.

«Це інструмент для того, щоб чинити тиск на РФ, щоб вона вивела війська з окупованої території», - констатував Порошенко.

Миротворці ООН в Європі: куди відправляли й чого досягли?Ми вирішили відстежити, в які країни Європи вводилися миротворці ООН і як вони вплинули на результат конфлікту.

Також глава держави зазначив, що представники армій країн-партнерів НАТО, всіх країн-членів НАТО вчяться новому досвіду ЗСУ протистояти в гібридній війні.

«Вони вчяться у нас новітньому досвіду гібридної війни проти Росії. А ми вчимося у них тактиці і стратегії стандартам НАТО. І це робить українську армію значно ефективнішою» - додав президент.

Своєю чергою, раніше в Кремлі пояснили, яку місію миротворців пустять на Донбас.

Як повідомлялося, три країни готові оплатити миротворців на Донбасі.

Відзначимо, що згідно з підрахунками екс-генерального секретаря НАТО Андерса Фога Расмуссена, Україні потрібно 20-25 тисяч військових і п'ять тисяч поліцейських міжнародної місії.

Раніше аналітики «Слова і Діла» відстежили, в які країни Європи і з яким мандатом вводили миротворчі сили, і як це допомогло закінчити конфлікт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: