Антикорупційний суд: депутати знову голосуватимуть за правки

Читать на русском
Рада у п'ятницю, 25 травня, проведе традиційну годину запитань до уряду та планує продовжити розгляд законопроекту про Вищий антикорупційний суд.

Верховна Рада у п'ятницю, 25 травня, проведе традиційну годину запитань до уряду та планує продовжити розгляд у другому читанні законопроекту «Про Вищий антикорупційний суд».

Як пише «Слово і Діло», зазвичай у п'ятницю парламентарії не встигають розглянути законопроекти.

Антикорупційний суд: як обіцяють голосувати нардепиВерховна Рада цього тижня може нарешті ухвалити рішення про створення Вищого антикорупційного суду.

Депутати вже розглянули 1272 із 1925 поправок до законопроекту №7440 «Про Вищий антикорупційний суд».

Також напередодні спікер парламенту зазначив, що сам закон невеликий – на 19 сторінок, але має чимало правок.

«Зі спеціалістами Венеційської комісії ми змогли узгодити з 13 з 14 рекомендацій. Це важливий крок вперед. Але на жаль ми не змогли усі правки налагодити», - сказав Парубій.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій, закриваючи засідання 24 травня, зазначив, що депутати завершать розгляд законопроекту на наступному пленарному тижні, що розпочнеться 5 червня.

Натомість у БПП прогнозують, що документ може бути прийнятий 7 червня.

Нагадаємо, 1 березня Верховна Рада підтримала за основу президентський законопроект № 7440 про Антикорупційний суд. Тоді ж президент Петро Порошенко заявив, що Рада має схвалити Закон про Антикорупційний суд до кінця поточної сесії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: