Парубій розповів, скільки сторінок у законі про Антикорупційний суд

Читать на русском
Парубій ініціює перемовини між представниками найбільших парламентських фракцій задля ухвалення в другому читанні законопроекту про Антикорупційний суд.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій ініціює перемовини між представниками найбільших парламентських фракцій задля ухвалення в другому читанні законопроекту «Про Вищий антикорупційний суд».

Як пише «Слово і Діло», про це Парубій заявив під час програми «Свобода слова» на ICTV.

90% правок до проекту закону про Антикорупційний суд затягують процес його ухваленняДля чого Україні потрібен Антикорупційний суд, якщо в розвинених країнах немає таких структур для боротьби з корупцією, розмірковували в ефірі UMN ведучій Данило Яневський та юрист Максим Костецький.

«Якщо позиції будуть не узгоджені, це змінить процес. Кінцеве рішення буде за фракціями. Я розумію, що потрібно буде провести раунд переговорів між усіма фракціями», – зазначив він. За словами спікера, за умови узгодження питання щодо ради експертів Рада зможе ухвалити законопроект про Антикорупційний суд, витративши 5-6 годин.

«Закон «Про Вищий антикорупційний суд» має лише 19 сторінок. Тому вийти в четвер об 11:00 годині на голосування – це реалістичний сценарій», – додав він. Голова ВР наголосив, що знайти 226 голосів парламентарів за ухвалення законопроекту в другому читанні може бути непросто.

«Справді, знайти голоси є не просто. Я ставив питання про внесення до порядку денного сім разів, поки ми не знайшли голоси. Зрештою. рішення ухвалюватимуть політичні сили: БПП, НФ, «Батьківщина», «Опозиційний блок», «Самопоміч», які будуть давати або не давати голоси», – заявив Парубій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна рада України на пленарному засіданні 22 травня 2018 у другому читанні розгляне законопроект «Про Вищий антикорупційний суд».

Вчора народні депутати проголосували за узгоджені поправки до законопроекту про Антикорупційний суд, який ще не містить погодженої позиції щодо повноважень Громадської ради міжнародних експертів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: