Аліменти. Нові плани від Мін'юсту

Читать на русском
Міністр юстиції Павло Петренко заявив про плани збільшення мінімального розміру аліментів на дитину та кримінальну відповідальності для боржників з аліментів.

Міністр юстиції Павло Петренко заявив про плани збільшення мінімального розміру аліментів на дитину та кримінальну відповідальність для боржників з аліментів.

Про це він написав у Twitter, пише «Слово і Діло».

Гройсман розповів, скільки боржників зі сплати аліментів оголошено в розшукУ рамках виконання закону про посилення відповідальності за несплату аліментів в Україні оголошені в розшук 7 тисяч осіб.

«Хочемо значно збільшити мінімальний розмір аліментів на дитину. Сьогодні це близько 900 гривень. Це дуже мало для нормального утримання дитини», – сказав Петренко.

Крім того, за його словами, планується автоматично збільшувати на 30% розмір аліментів за їх несплату понад 1 рік, на 50% – у разі несплати протягом 2 років, на 100% – протягом 3 років.

«Тих горе-боржників, які злісно ухиляються від виконання суспільно корисних робіт, заробіток від яких ішов би на користь дитини, варто притягати до кримінальної відповідальності», – заявив міністр юстиції.

Також Петренко зазначив, що діти так само, як і батьки, повинні мати право на рівноцінну частку загального майна колишнього подружжя.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко виступив з ініціативою збільшити мінімальну суму виплат аліментів із 900 до 2000 гривень.

Нагадаємо, 7 грудня 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроект №7277, який передбачає посилення відповідальності за несплату аліментів.

Згодом в областях України почали створювати мобільні групи з ліквідації заборгованості зі сплати аліментів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: