Мін'юст знайшов роботу для боржників з аліментів

Читать на русском
У Вінницькій області двоє боржників із виплати аліментів приступили до виконання суспільно корисних робіт на підставі відповідних постанов судів.

У Вінницькій області двоє боржників із виплати аліментів приступили до виконання суспільно корисних робіт на підставі відповідних постанов судів.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції Світлана Глущенко, передає прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

Реєстр боржників за аліментами: що треба знати про своїх колишніхЯкщо жінка виявила свого колишнього чоловіка в реєстрі боржників по несплаті аліментів, їй варто звернутися до виконавчої служби, де повинні знати, чи випустять його за кордон, чи дозволять водити машину або полювати.

На них накладене адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт. За словами Глущенко, станом на 1 березня заборгованість одного з боржників становила 96 тис. грн, другого – 26 тис. грн. Зараз обидва боржники працевлаштовані комунальними підприємствами Вінницької області.

Нагадаємо, в Мін'юсті раніше заявили, що в різних регіонах України боржників із виплати аліментів суди направляють на виконання суспільно-корисних робіт.

«Зараз органами державної виконавчої служби скеровані до суду 6434 протоколи про адміністративні правопорушення та судами в Київській, Рівненській, Вінницькій, Житомирській, Одеській, Сумській, Тернопільській, Харківській та інших областях вже винесені 123 рішення про притягнення неплатників аліментів до адміністративної відповідальності у вигляді виконання боржниками суспільно корисних робіт. Тому ми бачимо, що закон діє, й ухилитися від відповідальності боржникам із виплати аліментів не вдасться», – зазначила Глущенко.

Також прем'єр розповів, скільки боржників зі сплати аліментів оголошено в розшук.

Нагадаємо, в областях створені мобільні групи з питань стягнення аліментів із боржників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: