Лідера протестів у Вірменії висунули кандидатом у прем’єри

Читать на русском
У Вірменії опозиційна парламентська фракція «Елк» висунула кандидатуру свого лідера Нікола Пашиняна на посаду прем'єра.

У Вірменії опозиційна парламентська фракція «Елк» висунула кандидатуру свого лідера Нікола Пашиняна на посаду прем'єр-міністра країни.

Як пише «Слово і Діло», щоб обійняти цю посаду, Пашиняну треба заручитися підтримкою 53 депутатів у 105-місному парламенті.

Криза у Вірменії: ймовірність дострокових виборів і конфлікту з АзербайджаномПрем'єр Вірменії Серж Саргсян 23 квітня подав у відставку на тлі масових протестів. Про зміну влади та конфлікт з Азербайджаном розповіли експерти.

У партії «Елк» — дев’ять депутатів, в іншої опозиційної партії — «Царукян» — 31 голос. Більшість належить владній Республіканській партії Вірменії. Вона була в коаліції з Вірменською революційною федерацією «Дашнакцутюн», яка 25 квітня оголосила про вихід з коаліції.

Раніше стало відомо, що міністр спорту Вірменії подав у відставку та приєднався до протестувальників.

Нагадаємо, тиждень тому опозиція у Вірменії оголосила про початок революції.

Виконуючий обов’язків очільника уряду Вірменії Карен Карапетян у середу, 25 квітня, запропонував провести нові вибори до парламенту країни.

Лідер опозиції Нікол Пашинян заявив, що прем'єром Вірменії має стати «кандидат народу».

Нагадаємо, 23 квітня Серж Саргсян подав у відставку з посади прем'єр-міністра Вірменії. Він пояснив свої дії тим, що не може очолювати уряд на тлі протестів у країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: