Прем'єр Вірменії Саргсян подав у відставку: реакція соцмереж

Читать на русском

Протести у Вірменії, які тривають вже 10 днів, змусили прем'єра Сержа Саргсяна подати у відставку.
Серж СаргсянСлово і Діло

Прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян сьогодні, 23 квітня, подав у відставку на тлі масових протестів, які не припиняються вже десять днів.

«Нікол Пашинян (лідер протестів – ред.) мав рацію. Я помилився. У такій ситуації є кілька рішень, але на жодне я не піду. Це не для мене. Я залишаю посаду керівника країни, посаду прем'єр-міністра Вірменії. Вуличний рух проти мого прем'єрства. Я виконую вашу вимогу», – заявив прем'єр.

«Слово і Діло» розбиралося, що в соціальних мережах думають про рішення Саргсяна та його наслідки для Вірменії.

«Скоріш за все, це було зроблено під тиском Росії, щоб не розхитувати ситуацію за українським сценарієм у країні-члені Митного союзу», – вважає політолог Дмитро Корнійчук.

«Радше Росія пішла на переформатування місцевих елітарних груп. Тобто дала добро. Тому що країна й так повністю залежить від РФ. Тому прізвище не має значення. Це кардинально інший контекст, ніж в Україні. Де були і альтернативні елітарні групи, і можливості піти від Москви. Тому боятися у Вірменії Росії майже нічого», – вважає Дмитро Краснопьоров.

«Серж лише нещодавно прийняв привітання з призначенням на посаду прем'єр-міністра від ВВП (Путіна – ред.). З такими темпами на пострадянському просторі боятимуться дзвінків із Кремля. Занадто часто після цього люди втрачають владу. Саргсян не так давно вступив Вірменію до Митного союзу. Цікаво, як будуть росіяни свого «найближчого союзника» тримати», – написав журналіст Роман Цимбалюк.

«Дуже цікаво розгортаються події в Єревані. Тепер цікаво, чи будуть дострокові вибори, чи партія влади стане васалом партії Пашиняна», – написав Бачо Корчілава.

«Зауважте. Ніхто не називав протестувальників азербайджанськими шпигунами, що вийшли на вулиці, щоб підірвати обороноздатність країни. Прем'єр (за Конституцією – де-факто глава держави) визнав, що народ проти його правління, взяв і пішов. Це сталося в країні із середньою зарплатою вищою, ніж в Україні, яка в рейтингах корупції перебуває на кращих позиціях, ніж Україна», – написав журналіст Ігор Гужва.

«Читаю про Вірменію. Не залишає відчуття, що говорити про перемогу опозиції ще зарано. І не виключено, що Росія спробує повторити «Крим-2», – вважає Віктор Шлінчак.

Нагадаємо, раніше частина військовослужбовців Вірменії долучилися до учасників протестів у Єревані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: