У Вірменії відновилися акції протесту

Читать на русском
У понеділок в Вірменії поновилися акції протесту, хоча поліція щодня затримує десятки протестувальників.

У понеділок у Вірменії поновилися акції протесту проти прем’єрства Сержа Саргсяна.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Радио Азатутюн».

В охопленому протестами Єревані почалися сутички активістів із поліцією – відеоВ Єревані активісти, які протестують проти висунення екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра, перекрили основні автомобільні дороги.

Сотні громадян у різних районах міста знову вийшли на вулиці Єревана в понеділок уранці, щоб блокувати вулиці й перекривати рух міського транспорту в рамках оголошеної затриманим поліцією лідером опозиції Ніколом Пашиняном кампанії мирної громадянської непокори.

На багатолюдному мітингу опозиції напередодні його учасники домовилися проводити мирні акції громадянської непокори щодня, починаючи з 8:15 ранку, а щовечора о 19:00 збиратися на площі Республіки незалежно від того, скількох людей затримає чи заарештує поліція.

Акції протесту проти Саргсяна в Єревані проходять із 13 квітня. Учасники акцій періодично проводять мітинги, ходи, перекривають вулиці, намагаються перешкодити роботі державних органів.

В Єревані відновилися акції протесту, поліція затримує активістівУ середу, 18 квітня, поліція Вірменії почала затримання опозиційних активістів на площі Франції в Єревані.

Поліція щоденно затримує десятки протестувальників, більшість з яких невдовзі відпускає.

Прем'єр-міністр Серж Саргсян у суботу закликав опозиційного депутата й організатора протестів Нікола Пашиняна до діалогу. Пашинян відповів на пропозицію Саргсяна, що готовий обговорювати лише питання його відставки.

Під час протестів у неділю поліція застосувала спецзасоби для розгону мітингарів. Затримали більш ніж 200 осіб. Серед затриманих і троє опозиційних депутатів, у тому числі лідер протестів Нікол Пашинян.

У зв’язку з протестами в Єревані ЄС закликав Вірменію до негайного звільнення всіх затриманих учасників акцій протесту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: