Протести в Вірменії: ЄС закликав звільнити затриманих

Читать на русском
Коцьянчич також висловила надію, що коротка зустріч прем'єр-міністра Вірменії Сержа Саргсяна і лідера опозиційного руху, депутата Нікола Пашиняна не призведе до подальшої ескалації.

Офіційний представник голови дипломатії ЄС Майя Коцьянчич закликала владу Вірменії негайно звільнити всіх затриманих під час акцій протесту в Єревані і почати політичний діалог для врегулювання внутрішньополітичної кризи в республіці.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Під час протестів у Єревані постраждав журналістУ четвер, 19 квітня, під час протестів у Єревані невідомі побили журналіста неурядової організації Тірайра Мурадяна.

«Право на свободу зібрань мирними методами і відповідно до закону є загальним і фундаментальним правом всіх громадян. Європейський союз очікує, що влада Вірменії буде в повній мірі поважати це право і справедливо і пропорційно застосовувати закон відповідно до міжнародних зобов'язань Вірменії, в тому числі в рамках Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод», - повідомила Коцьянчич.

«Всі ті, хто був затриманий під час реалізації свого основного права на зібрання відповідно до закону, повинні бути негайно звільнені», - зазначила вона.

«Вкрай важливо, щоб всі залучені сторони проявляли стриманість і діяли відповідально. Необхідно забезпечити інклюзивний діалог, із закликом про який виступив президент Армен Саркісян, спрямований на негайне і мирне врегулювання ситуації, що склалася», - заявила вона.

Коцьянчич також висловила надію, що коротка зустріч прем'єр-міністра Вірменії Сержа Саргсяна і лідера опозиційного руху, депутата Нікола Пашиняна не призведе до подальшої ескалації.

Раніше в неділю, 22 квітня, повідомлялося, що майже 200 осіб доставлені у відділення поліції в рамках дій правоохоронців щодо припинення масових акцій протесту в Єревані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: