Я помилився: прем'єр-міністр Вірменії подав у відставку

Читать на русском
У заяві Саргсяна з приводу відставки йдеться про те, що він помилився й не вважає за можливе ухвалити жодне з можливих рішень для вирішення ситуації в країні.

Серж Саргсян подав у відставку з посади прем'єр-міністра Вірменії.

Про це йдеться в заяві Саргсяна, розміщеній на сайті уряду Вірменії, передає «Слово і Діло».

До чого призведуть протести у Вірменії та чи є щось спільне з Майданом?З 13 квітня у Вірменії не вщухають протести через призначення Сержа Саргсяна прем'єром. 17 квітня лідер опозиції оголосив про початок оксамитової революції, а 22 квітня поліція хотіла розігнати протестувальників. Чим завершаться протести, розбирались експерти.

У заяві Саргсяна з приводу відставки йдеться про те, що «він помилився» й не вважає за можливе ухвалияти жодне з рішень для вирішення ситуації в країні.

«Нікол Пашинян мав рацію. Я помилився. В такій ситуації є декілька рішень, але на жодне я не піду. Це не для мене. Я залишаю посаду керівника країни, посаду прем'єр-міністра Вірменії. Вуличний рух проти мого прем'єрства. Я виконую вашу вимогу», – йдеться в заяві Саргсяна.

Саргсян подав у відставку на тлі масових протестів із вимогою його відставки з посади прем'єр-міністра. Протести проти Саргсяна тривають у Єревані вже другий тиждень, за цей час кілька сотень людей були затримані, на думку правозахисників, деякі – з порушеннями. Також є деяка кількість постраждалих. В основному протестувальники проти Саргсяна та його призначення на посаду прем'єр-міністра перекривали вулиці й намагалися блокувати урядові будівлі.

Раніше повідомлялося, що лідера вірменської опозиції Пашиняна випустили із СІЗО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: