Кужель не надіслала обіцяний запит до Держаудитслужби щодо електровозів зі США

Читать на русском
Олександра Кужель забула надіслати запит для перевірки вартості американських електровозів.
Олександра КужельСлово і Діло

Народний депутат України Олександра Кужель не виконала обіцянку надіслати запит до Державної аудиторської служби для перевірки можливої завищеності вартості покупки американських електровозів.

Таку обіцянку депутат дала 26 лютого, нагадує «Слово і Діло».

Писати чи не писати: як нардепи виконують свої обіцянки щодо депутатських запитів та зверненьАналітики Слова і Діла розібралися, чому депутати часто замість запиту направляють лише звернення та наскільки сумлінно вони виконують свої обіцянки в цій сфері.

Нагадаємо, 23 лютого «Укрзалізниця» підписала договір з американською компанією General Electric Transportation на суму понад 1 млрд дол. про постачання дизельних тепловозів, їх локалізацію та обслуговування.

«Потрібно написати до аудиторської служби, щоб вона перевірила (вартість покупки – ред.). Я обов'язково зроблю запит, я вам обіцяю, й надам відповідь, яку отримаю», – сказала Кужель.

Однак 19 квітня у відомстві «Слову і Ділу» повідомили, що Кужель із цим питанням не зверталася. Таким чином, нардеп провалила обіцянки.

Нагадаємо, народний депутат України Ольга Богомолець не виконала обіцянку надіслати запит про забезпечення інсуліном у регіонах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: