Юрій Береза не надіслав запит щодо грошей, виділених на Широкий Лан

Читать на русском
Дізнавшись, що на облаштування солдатів у Широкому Лані ще рік назад було виділено 370 мільйонів гривень, Береза пообіцяв наступного дня надіслати правоохоронцям запит про використання цих коштів.
Юрій БерезаСлово і Діло

Народний депутат України Юрій Береза під час прямого ефіру, дізнавшись, що на будівництво бригадного табору на полігоні Широкий Лан у Миколаївській області в березні 2017 року було виділено 370 мільйонів гривень, пообіцяв наступного дня підготувати депутатський запит щодо використання цих коштів.

Таку обіцянку він дав 13 березня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Це буде запит. Я просто вперше чую цю інформацію. Я, мабуть, не те що пропустив, але... я вам гарантую, що завтра буде запит», – пообіцяв Юрій Береза.

16 березня 2018 року, в день оголошення запитів народних депутатів у парламенті, ім'я Юрія Берези не звучало. Оскільки нардеп обіцяв підготувати відповідний запит ще 14 березня, то обіцянка отримує статус «не виконано».

Після того, как "Слово і Діло" повідомило про провалену обіцянку, незабаром нам повідомили, що 14 березня 2018 року Юрій Береза піднімав питання фінансування будівництва бригадного табору в Широкому Лані на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

15 березня, з метою прискорити перевірку витрачених коштів на будівництво бригадного табору на полігоні Широкий Лан, Юрій Береза направив звернення на ім'я головного військового прокурора України Анатолія Матіоса і начальника Генерального штабу України Віктора Муженко.

Таке рішення було прийнято в зв'язку з тим, що посадові особи, яким адресовано депутатське звернення, зобов'язані розглянути його і дати письмову відповідь протягом 10 днів, в той час, як на депутатський запит відповідь готується протягом 15 днів з моменту його отримання.

Але при цьому варто враховувати, що різниця між депутатським запитом і зверненням в тому, що запит – це, перш за все, вимога надати офіційну відповідь, подається він в письмовій формі і розглядається на засіданні Верховної Ради України. Звернення – це пропозиція народного депутата, щоб посадові особи органів державної влади дали офіційне роз'яснення щодо питань, які його цікавлять.

З огляду на те, що обіцянка стосувалася депутатського запиту, а не звернення, «Слово і Діло» не може змінити її статус, незважаючи на те, що нардеп максимально сприяє вирішенню проблемного питання в Широкому Лані.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Юрій Береза дав 41 обіцянку, з яких 17 виконав, а 13 – провалив.

Що українські чиновники обіцяють з приводу модернізації полігонів і військових частин, читайте в нашій статті.

«Слово і Діло» також писало, як чиновники та депутати виконують свої обіцянки щодо забезпечення житлом військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: