Немировський не надіслав запит щодо жорстокого поводження з тваринами на фабриці «Гаврилівські курчата»

Читать на русском
Депутат Немировський так і не надіслав, як обіцяв, запит щодо жорстокого поводження з тваринами на підприємстві Гаврилівські курчата.
Андрій НемировськийСлово і Діло

Народний депутат України Андрій Немировський провалив обіцянку надіслати запит щодо жорстокого поводження з тваринами на підприємстві «Гаврилівські курчата».

Таку обіцянку він дав 3 березня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

На своїй сторінці в Facebook народний депутат поширив інформацію, яку повідомила мешканка Київської області Ольга Кім, про те, що на одній із фабрик «Гаврилівських курчат» для охорони санітарної зони від котів нібито виставляють спеціальні пастки, в яких тварини гинуть. Жінка зверталася до поліції, до ЗМІ й просила допомогти їй «припинити вбивства й покарати винних».

«Винні мають бути знайдені й відповісти за свої лиходійства, згідно з чинним законодавством! І велике прохання до спільноти зоозахисників: перед тим, як когось звинувачувати, перевіряйте інформацію. Не хотілося б, щоб вас використовували, використовували ваші щирі почуття та моральні цінності заради чиєїсь вигоди ... Останнім часом таких випадків дуже багато. З ранку буде запит! Закон 5119-1 – впровадження гуманного ставлення до тварин. Має працювати! Скільки сил покладено на те, щоб закон 5119-1 був ухвалений. Тепер, так розумію, стільки ж потрібно покласти, щоб він почав працювати», – написав Немировський на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, в червні 2017 року Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин». Закон набувчинності в серпні 2017 року. Після цього в Кримінальному кодексі передбачили покарання за жорстоке групове (і регулярне) поводження з більш ніж двома тваринами у вигляді позбавлення волі терміном від п'яти до восьми років.

Станом на 23 березня 2018 року нардеп Немировський подав 34 депутатських запити, однак серед них немає такого, який би стосувався жорстокого поводження з тваринами.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Немировський дав 35 обіцянок, з яких 11 виконав, а 9 – провалив.

Раніше ми писали, що в Черкасах заборонили пересувні цирки та виставки тварин.

Що Немировський та інші українські політики обіцяли військовим пенсіонерам, читайте в нашій статті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: