Онищенко оприлюднив «плівки» з голосом Порошенка: в АП спростували

Читать на русском
Телеканал NewsOne опублікував так звані плівки Онищенка за участю нібито президента Петра Порошенка.

Телеканал NewsOne опублікував так звані «плівки Онищенка» за участю нібито президента Петра Порошенка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію телеканалу.

«Плівкові технології»: який ефект має оприлюднення компромату на політиківУкраїнські політики взялися за улюблену справу – збирання та оприлюднення компромату. Чи дієвою є ця політична технологія, розбирався політолог Олександр Радчук.

Також відзначимо, що в Адміністрації президента коментувати LIGA.net інформацію відмовилися, назвавши її фейком.

Записи показав сам депутат Олександр Онищенко, який ховається за кордоном від слідства НАБУ. Він стверджує, що записана його розмова з главою держави в січні 2016 року в Адміністрації президента щодо домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським про закриття проти нього кримінальних справ.

Онищенко нібито передає Порошенко пропозиції від Злочевського поділитися часткою від прибутку в газодобувному підприємстві. Також Злочевський нібито передає, що безкоштовно поставив на скляний завод бізнес-партнера Порошенка Ігоря Кононенка газ на велику суму, але питання з кримінальними справами так і не було вирішене.

Нагадаємо, в січні 2015 року ГПУ оголосила Злочевського в розшук. Пізніше з'явилася інформація, що екс-міністр зустрічався з Кононенком у Відні, що сам Кононенко спростовував. Після цієї зустрічі восени 2017 року із сайту МВС була знята інформаційно-статистична картка про розшук Злочевського в зв'язку з відповідним запитом від ГПУ. Взимку цього року Злочевський нібито повернувся в Україну.

У травні минулого року Порошенко сказав, що не збирається слухати жодних записів, а Онищенку порадив приїхати в Україну й надати свідчення.

Нардепа-втікача Онищенка підозрюють у причетності до організації так званої газової схеми, в результаті чого державі було завдано збитків у розмірі понад 3 млрд грн.

Раніше суд відмовив у обранні запобіжного заходу судді Денисюк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: