САП програла суд фірмам Злочевського

Читать на русском
Київський окружний адміністративний суд відмовив Антикорупційної прокуратурі в позовах проти фірм міністра екології часів президентства Януковича.
Микола Злочевський

Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у позовах Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі про визнання недійсними спецдозволів на видобуток природного газу ВАТ «Техноресурс» та ТОВ «Парі», бенефіціаром яких є колишній міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський.

Відповідні рішення були ухвалені судом 28 грудня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Наші гроші».

З матеріалів судової справи відомо, що на початку 2011 року «Техноресурс» та «Парі» отримали від Міністерства охорони навколишнього середовища спецдозволи на видобування газу на Володимирському (Сумська область) та Никловицькому (Львівська область) родовищах.

В серпні 2016 року САП звернулася з позовом до суду з вимогою визнати ці спецдозволи недійсними, оскільки вони були видані без погодження із Сумською та Львівською обласними радами, як того вимагає урядовий Порядок видачі спецдозволів. Але суд вирішив, що САП пропустила піврічний термін для подачі адмінпозовів, тому що ще в січні минулого року отримав від згаданих облрад підтвердження про відсутність погодженнями ними видачі спецдозволів фірмам.

Нагадаємо, раніше компанія Злочевського Burisma Group повідомила про закриття всіх процесуальних і судових дій проти фірми та екс-міністра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: