З’ясувалось ім’я адвоката депутата-втікача Онищенка

Читать на русском
Колишній обвинувач екс-прем'єра Павла Лазаренка Марта Борщ, яка відмовилася від посади аудитора НАБУ, стала адвокатом депутата-втікача Олександра Онищенка.

Колишній обвинувач екс-прем'єра Павла Лазаренка Марта Борщ, яка відмовилася від посади аудитора НАБУ, стала адвокатом депутат-утікача Олександра Онищенка.

Про це «Українській правді» повідомили джерела, пише «Слово і Діло».

Чи видасть Німеччина ОнищенкаСАП і НАБУ починають перемовини з Німеччиною щодо видачі нардепа-втікача Олександра Онищенка. Зараз відомства очікують відповіді Іспанії.

Інших деталей співрозмовник не повідомив. Онищенко підтвердив цю інформацію «Українській правді».

Раніше стало відомо, що кандидат на посаду аудитора НАБУ Марта Борщ зняла свою кандидатуру.

Як відомо, НАБУ розслідує справу щодо Онищенка. За даними слідства, Онищенко з поплічниками продавали газ держпідприємства «Укргазвидобування» за допомогою кількох своїх компаній через псевдобіржі, що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд грн.

Керівниками злочинного угрупування, крім самого депутата вважаються його матір Інесса Кадирова та бізнесмен Валерій Постний.

Регламентний комітет Верховної Ради дав згоду на притягнення Онищенка до відповідальності, однак вирішив, що затримувати чи арештувати депутата поки «передчасно».

Онищенко втік з України та перебуває в розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук. При цьому Онищенко власноруч підписує документи на виплату з бюджету зарплат його помічникам.

5 липня 2016 року, коли нардеп вже перебував за кордоном, Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: