Справа Онищенка: НАБУ отримало доступ до дзвінків судді з Харкова

Читать на русском
Солом’янський суд Києва дав доступ детективам НАБУ до даних про телефонні з'єднання судді Господарського суду Харківської області Тетяни Денисюк.

Солом’янський суд Києва дав доступ детективам НАБУ до даних про телефонні з'єднання судді Господарського суду Харківської області Тетяни Денисюк.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на ухвалу суду від 27 лютого, пише «Слово і Діло».

Як в Україні боролися з корупцією в 2017 роціНайменше корупційних вироків серед суддів, прокурорів та працівників СБУ. Найчастіше ловили працівників МВС та держслужбовців.

Національне антикорупційне бюро з 3 січня 2017 року проводить розслідування кримінального провадження №42017000000000011 за ознаками зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

За версією детективів, суддя Денисюк 21 грудня 2016 року винесла неправосудне рішення за позовом ТОВ «Карпатнадраінвест» до ПАТ «Укргазвидобування» в особі філії «Шебелинкагазвидобування».

Суддя зобов’язала «Укргазвидобування» передати «Карпатнадраінвест» природний газ, видобутий за договором про спільну інвестиційну та виробничу діяльність, знаючи, що газ був арештований у «газовій справі» або так званій справі Онищенка. Усього суд ухвалив передати близько 11 млн тонн газу.

28 лютого 2017 року Харківський апеляційний суд рішення в частині повернення газу скасував.

У НАБУ припускають, що суддя Денисюк та її секретар могли мати позапроцесуальне спілкування з представниками компанії «Карпатнадраінвест», яка вважається підконтрольною нардепу Олександру Онищенку.

Суд дав доступ детективам до відомостей про телефонні з'єднання з мобільного судді Тетяни Денисюк за період із 04.11.2016 до 19.02.2018. Аналогічно детективи отримали доступ до такої ж інформації з телефона представника ПАТ «Укргазвидобування».

Нагадаємо, що за верією слідства, до злочинної організації Олександра Онищенка входили понад 20 осіб, а збитки «Укргазвидобування» від її діяльності оцінюються в понад 740 млн грн.

Раніше з’ясувалось ім’я адвоката депутата-втікача Онищенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: