Справа Онищенка: чи задовольнив cуд клопотання САП

Читать на русском
Апеляційний суд Києва задовольнив клопотання САП і скасував ухвалу Солом’янського райсуду про незаконність дій НАБУ при підготовці запиту на екстрадицію депутата Олександра Онищенка.

Апеляційний суд Києва задовольнив клопотання САП і скасував ухвалу Солом’янського райсуду про незаконність дій НАБУ при підготовці запиту на екстрадицію депутата Олександра Онищенка.

Як пише «Слово і Діло», про це пише «Українська правда».

Якщо доведуть. Онищенко обіцяє подарувати заарештовані гроші НАБУДепутат-утікач Онищенко назвав умову, за якої подарує заарештовані кошти Quickpace Limited державі і НАБУ.

Прокурор САП Андрій Перов просив скасувати рішення Солом’янського суду від 5 грудня 2017 року, який визнав незаконними дії детектива НАБУ, пов'язані з підготовкою запиту про екстрадицію, але сам запит не скасував.

«Апеляційну скаргу Перова задовольнити», – ухвалила в понеділок колегії суддів на чолі з Іриною Сілковою.

Прокурор Перов пояснив журналістам, що рішення, яке він оскаржував, не мало великої значущості для самої екстрадиції, адже судовий розгляд клопотання в Іспанії вже відбувається.

«Проте воно більше використовувалось… для дискредитації і Бюро (НАБУ – ред.), і нашої діяльності», – зазначив Перов.

Суд в цьому засіданні також розглядав скаргу захисника Онищенка Олега Іщенка, який просив визнати незаконним рішення Солом’янського суду.

У коментарі «Українській правді» Іщенко зазначив, що вважає незаконним часткове задоволення, тобто не скасування самого запиту на екстрадицію.

«Ми вважали, що ухваливши одне рішення, суд не мав права відмовляти в іншому», – пояснив Іщенко суть скарги, яку суд розглядав 15 січня.

Апеляційну скаргу адвоката суд ухвалив залишити без задоволення.

Як відомо, 19 грудня суд дозволив проводити заочне розслідування щодо розшукуваного в Україні народного депутата Олександра Онищенка.

Онищенка звинувачують в організації схеми по перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами.

За версією слідства, в період з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого «Укргазвидобування» зазнало збитків на більш ніж 740 млн грн.

Онищенко втік з України та перебуває в розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук. При цьому Онищенко власноруч підписує документи на виплату з бюджету зарплат його помічникам.

5 липня 2016, коли нардеп вже знаходився за кордоном, Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: