Чи видасть Німеччина Онищенка

Читать на русском
САП і НАБУ починають перемовини з Німеччиною щодо видачі нардепа-втікача Олександра Онищенка.  Зараз відомства очікують відповіді Іспанії.

САП і НАБУ розпочинають перемовини з Німеччиною щодо видачі нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на INSIDER.

У Раді розповіли, чи нараховують зарплатню нардепам-утікачамВ українському парламенті зазначили, що з моменту втечі двох народних депутатів за кордон їм не нараховується грошова винагорода.

За словами співрозмовника, зараз відомства очікують відповідь Іспанії щодо екстрадиції Онищенка в Україну. При цьому сам Онищенко, за даними джерела, зараз перебуває в Німеччині, й САП та НАБУ вестимуть із Німеччиною переписку щодо його екстрадиції, тобто запит про екстрадицію скерують і туди.

Нагадаємо, 15 січня Апеляційний суд Києва визнав законним запит Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури до Іспанії щодо екстрадиції депутата-втікача Олександра Онищенка.

Як відомо, 19 грудня суд дозволив проводити заочне розслідування щодо розшукуваного в Україні народного депутата Олександра Онищенка.

Онищенка звинувачують в організації схеми з перепродажу купленого в держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами.

За версією слідства, в період із січня 2013 до червня 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого «Укргазвидобування» зазнало збитків на більш ніж 740 млн грн.

Онищенко втік з України та перебуває в розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошувати його в міжнародний розшук. При цьому Онищенко власноруч підписує документи на виплату з бюджету зарплат його помічникам.

5 липня 2016 року, коли нардеп уже перебував за кордоном, Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка.

Загалом слідство встановило причетність до участі в «газовій схемі» 29 осіб.

Наразі 7 осіб, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів щодо 18 осіб скеровані до суду, з них щодо 7 осіб набув чинності обвинувальний вирок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: