Справа Онищенка: суд відмовив у обранні запобіжного заходу судді Денисюк

Читать на русском
Солом’янський райсуд Києва, у середу, 11 квітня, відмовив в застосуванні запобіжного заходу щодо судді Господарського суду Харківської області Тетяни Денисюк.

Солом’янський райсуд Києва, у середу, 11 квітня, відмовив в застосуванні запобіжного заходу щодо судді Господарського суду Харківської області Тетяни Денисюк.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на Судовий репортер.

Як пише видання, мотиви такого рішення поки невідомі, а повний текст буде проголошено наступного тижня.

Судді Денисюк інкримінували зловживання службовим становищем і винесення завідомо неправосудного рішення.

Йдеться про ухвалу в господарській справі, якою Денисюк зобов’язала державне «Укргазвидобування» передати компанії «Карпатнадраінвест» газ і газовий конденсат, арештовані у газовій справі Онищенка. Вимога була майновою, але фірма, яку пов’язують з Онищенком, вартість газу не оцінила і судового збору не сплатила.

На думку прокурора, вимоги «Карпатнадраінвест» не були обґрунтовані. Копія ухвали про арешт газу була в матеріалах господарської справи, але, як підкреслив прокурор, «не зупинила суддю» Пізніше це рішення переглянув апеляційний суд і залишив позов без розгляду.

Прокурор антикорупційної прокуратури Андрій Перов вимагав для підозрюваної застави понад 6 млн грн.

Взяти суддю на поруки зголосилися два народні депутати, вихідці з Харківщини, – Євген Мураєв і Михайло Добкін.

Також аналогічну заяву про взяття на поруки подав Олексій Ісаєв, голова громадської організації з Харкова «Антикорурційний комітет Майдану».

Після виходу із нарадчої суддя Вадим Сенін оголосив рішення: у задоволенні клопотання відмовити. Повний текст ухвали буде проголошено 16 квітня.

Раніше Солом’янський суд Києва дав доступ детективам НАБУ до даних про телефонні з'єднання судді Господарського суду Харківської області Тетяни Денисюк.

Нагадаємо, що за верією слідства, до злочинної організації Олександра Онищенка входили понад 20 осіб, а збитки «Укргазвидобування» від її діяльності оцінюються в понад 740 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: