Справа Онищенка: суд виніс черговий обвинувальний вирок

Читать на русском
Райсуд Києва затвердив чергову угоду про визнання провини між антикорупційним прокурором і обвинуваченим у справі Онищенка.
Олександр Онищенко

У рамках так званої справи народного депутата-втікача Олександра Онищенка суд визнав винним колишнього керівника ТОВ «Київпромзбут» Владислава Купріяненка, якому у схемі розкрадання коштів ПАТ «Укргазвидобування» була відведена роль відповідального за ведення фіктивних підприємств.

Його засудили до п'яти років позбавлення волі, але відпустили на випробувальній термін у три роки, йдеться у вироку Солом'янського районного суду міста Києва тижневої давнини, повідомляє «Слово і Діло».

Так, суд затвердив укладену угоду між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Купріяненком про визнання провини. Згідно з інкримінованими статтями, його засудили до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими повноваженями тривалістю 2 роки без конфіскації майна. Однак на основі ст. 75 ККУ звільнили на випробувальний термін терміном на 3 роки.

Також на Купріяненка поклали зобов'язання періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти цьому органу про зміну місця проживання та не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом із питань пробації. До того ж, йому призначили штраф у 85 тисяч гривень.

Нагадаємо, у справі Онищенка визнали винним бухгалтера й відпустили його на випробувальний термін.

Раніше суд дав добро на заочний процес над Онищенком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: