Стала відома ціна газу з Європи для України за березень

Читать на русском
Середня ціна імпортного природного газу в березні 2018 склала понад 7 тисяч гривень. Україна не купує газ від контрагентів із Росії з 25 листопада 2015 року.

Середня ціна імпортного природного газу в березні 2018 року становила 7154 гривні, або 275 доларів, за 1 тисячу кубометрів.

Про це повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі з посиланням на дані Державної фіскальної служби, пише «Слово і Діло».

Росія обіцяє Єврокомісії зберегти транзит газу через УкраїнуРосія запевнила Європейський Союз у готовності постачати газ через Україну після 2019 року.

«Державна фіскальна служба України розрахувала середню вартість імпортного природного газу, що сформувалася в процесі його митного оформлення під час ввезення на територію України в період із 1 до 31 березня 2018 року, яка становить 7154 гривні, або 275 доларів, за 1 тисячу кублметрів», – ідеться в повідомленні.

Як відомо, МВФ вимагає від України підвищити ціни на газ.

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». «Нафтогаз» домігся компенсації в сумі 4,63 млрд дол. за недопоставку «Газпромом» узгоджених обсягів газу для транзиту.

Також «Газпром» має сплатити 2,56 млрд дол. на користь «Нафтогазу». За заборгованість нараховуватимуться відсотки – 526 тис. дол. на день, починаючи з 1 березня.

29 березня «Газпром» оскаржив рішення Стокгольмського арбітражу щодо справи з «Нафтогазом».

Україна не купує газ від контрагентів із Росії з 25 листопада 2015 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: