Росія обіцяє Єврокомісії зберегти транзит газу через Україну

Читать на русском
Росія запевнила Європейський Союз у готовності постачати газ через Україну після 2019 року.

Росія запевнила Європейський Союз у готовності постачати газ через Україну після 2019 року.

Таких домовленостей було досягнуто під час зустрічі міністра енергетики Росії Олександра Новака з віце-головою Єврокомісії Марошем Шефчовичем.

«Газпром» готовий зберегти транзит газу через Україну«Газпром» збереже транзит газу через Україну в обсязі 10-15 млрд кубометрів на рік за умови, що Київ доведе економічну доцільність нового контракту.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомила представник ЄК Анна-Кайса Ітконен, передає ТАСС.

«Він (Новак - ред.) висловив готовність Росії здійснювати безперебійні поставки природного газу в Європу через Україну після 2019 року», - сказала вона.

За словами Ітконен, Марош Шефчович «наголосив на необхідності збереження комерційно вигідних обсягів газу, що поставляється українським маршрутом».

Відзначимо, що раніше голова правління Газпрому Олексій Міллер заявив, що після запуску газопроводів Північний потік-2 і Турецький потік транзит російського газу через Україну скоротиться в 10 разів.

Нагадаємо, «Нафтогаз» може звернутися до суду, щоб компенсувати збитки, пов'язані з тим, що «Газпром» не виконає своїх обов'язків щодо транзиту газу до кінця 2019 року.

Раніше ЗМІ писали, що «Газпром» і «Нафтогаз» домовляються про транзит газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: