Гройсман запропонував Туреччині транспортувати зріджений газ в Україну

Читать на русском
Володимир Гройсман запропонував міністру внутрішніх справ Турецької Республіки розглянути питання транспортування зрідженого газу через Босфор в Україну.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував міністру внутрішніх справ Турецької Республіки Сулейману Сойлу розглянути питання створення українсько-турецько-катарської робочої групи з питань транспортування скрапленого газу через Босфор в Україну.

Про це йшлося під час зустрічі сторін у четвер, 12 квітня, повідомили в прес-службі Кабміну.

«Глава уряду запропонував турецькій стороні розглянути питання щодо створення українсько-турецько-катарської робочої групи з питань транспортування скрапленого газу через Босфор в Україну», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Також Гройсман висунув пропозицію активізувати практичну фазу реалізації проекту створення спільного підприємства між компаніями «Антонов» і ТАІ.

Прем'єр зазначив, що в 2017 році товарообіг між Україною та Туреччиною зріс на 20,1% й досяг 3,78 млрд дол. із позитивним сальдо в 1,26 млрд дол.

Своєю чергою Сулейман Сойлу зазначив, що відносини Туреччини з Україною базувалися й базуються на партнерстві та солідарності.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики і вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що Україна не погодиться на пропозицію російського «Газпрому» про транзит 10-15 млрд куб. м газу на рік через українську газотранспортну систему (ГТС). Такі пропозиції невигідні Україні.

Також канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що транзит газу через територію України необхідно зберегти.

У відповідь Росія запевнила Європейський Союз у готовності постачати газ через Україну після 2019 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: