У «Нафтогазі» вітають заяву Меркель про «Північний потік-2»

Читать на русском
НАК «Нафтогаз» сподівається, що нова позиція Німеччини щодо «Північного потоку-2» допоможе міністрам інших країн ЄС ухвалити рішення щодо його будівництва.

НАК «Нафтогаз» сподівається, що нова позиція Німеччини щодо «Північного потоку-2» допоможе міністрам інших країн ЄС ухвалити рішення щодо його будівництва.   Про це йдеться в повідомленні компанії в Facebook, пише «Слово і Діло».

Україна закликала Німеччину переглянути ставлення до «Північного потоку-2»Україна закликала Німеччину переглянути ставлення до «Північного потоку-2». Газопровод є політичним хабарем за лояльність до Росії, заявив Порошенко.

«Хороша новина з Берліна. Ангела Меркель вперше публічно визнала наявність політичної складової в проекті «Північний потік-2». Канцлер наголосила на необхідності збереження транзиту територією України. Сподіваємося, що нова позиція Німеччини допоможе міністрам інших країн ЄС визначитися з запропонованими поправками до газової директиви, вже ухвалених Єврокомісією і Європарламентом», - відзначили в компанії.

Раніше ВР закликала парламенти і уряди інших держав вжити заходів для повної заборони будівництва газопроводу «Північний потік-2».

А у вівторок за підсумками переговорів з президентом України Петром Порошенком в Берліні канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Берлін не погодиться на запуск газопроводу «Північний потік-2» без врахування інтересів України як країни-транзитера російського газу. Меркель підкреслила, що Німеччина розглядає «Північний потік - 2» в першу чергу як економічний проект.

Однак, за її словами, в цьому питанні є і деякі «політичні міркування», зокрема, необхідність не допустити ущемлення інтересів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: