«Газпром» і «Нафтогаз» домовляються про транзит газу – ЗМІ

Читать на русском
Газпром і Нафтогаз почали переговори про новий контракт на транзит газу територією України.

«Газпром» і «Нафтогаз» почали переговори про новий контракт на транзит газу територією України.

Як інформує «Слово і Діло», про це в середу, 11 квітня, повідомляють російські «Ведомости» з посиланням на свої джерела, близькі до переговорів.

«Газпром» готовий зберегти транзит газу через Україну«Газпром» збереже транзит газу через Україну в обсязі 10-15 млрд кубометрів на рік за умови, що Київ доведе економічну доцільність нового контракту.

Тому, за інформацією газети, йдеться не про перегляд чинного до кінця 2019 року контракту, а про умови транзиту з 2020 року. Повідомляється, що переговори перебувають на ранній стадії.

Нагадаємо, напередодні глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що його компанія «ніколи не ставила питання про відмову від українського транзиту».

Також учора канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що в проекті газопроводу «Північний потік-2» є політична складова, а також про те, що транзит газу через територію України необхідно зберегти.

У лютому Стокгольмський арбітраж зобов'язав «Газпром» виплатити «Нафтогазу» $4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу. З урахуванням рішення про зустрічну виплату в $2 млрд «Газпром» залишився винен українській компанії $2,56 млрд. Після цього російський концерн оголосив про розірвання контрактів із «Нафтогазом» і подав апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: