Четвер на Донбасі: близько 30 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
Бойовики в зоні АТО на Донбасі з початку доби за станом на 18:00 четверга 12 квітня здійснили 28 обстрілів позицій Збройних сил України, українські військові не постраждали.

Бойовики в зоні АТО на Донбасі з початку доби за станом на 18:00 четверга 12 квітня здійснили 28 обстрілів позицій Збройних сил України, українські військові не постраждали.

Про це повідомили в штабі АТО, передає «Слово і Діло».

Скільки українські військові отримують за участь в АТОНапередодні річниці початку АТО Слово і Діло розбиралося, скільки військові отримують за участь у бойових діях.

«У першу половину доби режим повного припинення вогню бойовиками російсько-окупаційних військ не дотримався. Станом на 18:00 зафіксовано 28 обстрілів українських опорних пунктів», - сказано у зведенні прес-центру штабу АТО.

На луганському напрямку із заборонених Мінськими угодами 120-міліметрових і 82-міліметрових мінометів бойовики обстріляв укріплення ЗСУ поблизу Троїцького, а міномети калібру 82 мм незаконні збройні формування застосували по українським військовим поблизу Кримського, а в районі Луганського - стріляли з БМП.

«Також під вогонь із гранатометів потрапили захисники Новозванівка», - сказано в звіті.

На донецькому напрямку з 82-міліметрових мінометів, гранатометів і стрілецької зброї НВФ неодноразово вели вогонь по укріпленнях сил АТО в районі Шахти «Бутівка». З гранатометів, великокаліберних кулеметів, озброєння БМП і стрілецької зброї були обстріляні позиції ЗСУ поблизу Водяного.

Також гранатомети, снайперську і стрілецьку зброю бойовики застосували по позиціях українських військових поблизу Авдіївки, озброєння БМП - в районі Талаківки, великокаліберні кулемети - поблизу Павлопіля, Пєсков і Опитного, а стрілецьку зброю - неподалік Мар'їнки і Лебединського.

«У результаті ворожого вогню жоден український воїн не постраждав. Ситуація по всій лінії розмежування сторін надійно контролюється підрозділами Збройних сил України», - сказано в звіті.

Нагадаємо, діти Донбасу отримають статус постраждалих внаслідок військових дій.

Раніше в Кремлі пояснили, яку місію миротворців пустять на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: