У Кремлі пояснили, яку місію миротворців пустять на Донбас

Читать на русском
Прес-служба президента Росії заявляє, що Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорювали можливість відправки миротворців ООН на Донбас лише для охорони спостерігачів ОБСЄ.

Прес-служба президента Росії заявляє, що Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорювали можливість відправлення миротворців ООН на Донбас лише для охорони спостерігачів ОБСЄ.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні за результатами телефонної розмови двох лідерів, яка відбулася 9 квітня.

Офіс підтримки ООН щодо застосування миротворців на Донбасі так і не відкрили, як обіцяв ПорошенкоЗвернення української сторони до керівництва секретаріату ООН щодо створення в Україні офісу ООН залишилися без позитивної реакції.

«Порушена проблематика, пов'язана з можливою місією ООН з охорони спостерігачів ОБСЄ», – кінець цитати.

При цьому ситуацію на сході України обговорювали «з урахуванням безальтернативності мінського комплексу заходів як основи мирного розв'язання кризи».

Путін і Меркель домовилися продовжити спільну роботу з урегулювання конфлікту на Донбасі в Нормандському форматі. Крім того, вони обмінялися думками щодо ситуації в Сирії.

Нагадаємо, відправлення на Донбас миротворців під егідою ООН обговорюватиметься й на зустрічі Меркель із президентом України Петром Порошенком.

Раніше РФ висловилася проти окремої миротворчої місії на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: